Gogosi cu umplutura (de post)



Ce mai gatiti de post? Eu azi am ales sa pregatesc supa crema de usturoi (vezi reteta aici). Plecand de la aceasta reteta e foarte simplu sa mai faceti ceva de post, iata cum: pe langa ingredientele necesare acestei supe, mai puneti in plus la fiert doi cartofi mici si la cuptor, la copt, mai adaugati cativa catei de usturoi. Cartofii si usturoiul sunt pentru umputura retetei ce urmeaza (dar puteti pregati si umputura cu ciuperci, varza sau, daca nu e post, alte combinatii minunate de dulce; cred ca ar merge de minune o umplutura cu mozzarella). Reteta aluatului am gasit-o aici si este un aluat minunat!


Ingrediente:

Apa calduta-300 ml
Drojdie uscata-1 lingura (un pachetel de 7 g)
Sare-1 praf
Ulei-3 linguri
Faina 000- 30-31 linguri cu varf

Umplutura:

Cartofi fierti-2
Usturoi copt-5-6 catei
Patrunjel tocat
Sare
Piper
Ulei-pentru prajit



Mod de preparare:

1-Intr-un bol incapator se amesteca apa calduta, drojdia si 3 linguri de faina.
2-Amestecul se lasa pentru 15 minute intr-un loc caldut.
3-Dupa cele 15 minute se adauga uleiul si sarea.
4-Se adauga treptat restul de faina si se amesteca cu lingura, apoi se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini.
5-Se lasa aluatul 15 minute in loc caldut, fara curenti.
6-In acest timp se pregateste umplutura: cartofii fierti si usturoiul copt sa paseaza, apoi se adauga sare, piper si patrunjel tocat.
7-Aluatul se imparte in mici bile de dimensiuni egale (daca le faceti mai marisoare riscati sa se prajeasca frumos la exterior, iar interiorul sa nu fie facut).
8-Aceste bile se aplatizeaza pe blat infainat (neaparat infainat!) si in mijlocul fiecareia se pune o lingurita de umplutura, apoi se strang marginile si bila (umpluta) se finiseaza usor intre palme.
9-Se prajesc in mult ulei bine incins si se scot pe hartie absorbanta.

O reteta asemanatoare, tot de post, gasiti aici.









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)